Personalia

Bildet mitt
Bevegelsesentusiast, samfunnsviter og idrettssosiolog.

fredag 29. april 2011

Frilancejournalisten Wingman rapporterer: Hodne Extreme Minitriathlon

Mang et superlativ har landet i fanget til wingman Abusland, når det kommer til hans utrettelige og dyptgående innsats for Team Futurestar. Siste initiativ fra wingman føyes derfor glatt inn i rekken av konstruktive innslag i så henseende. Olav har nemlig gått undercover og gjort grundig feltarbeid på vegne av Teddy F og de andre som kommer til å delta på Hodne Tricamp, Aust-Agders beste trainingresort. 
Løypa det skal konkurreres i, er prøvd ut og her kommer resultatet - enjoy!

Hodne ekstrem minitriatlon - Sommerens nest vakreste eventyr
OLAV ABUSLAND

Hodne triatlon ble for første gang utprøvd sommer 2010 av Teddy Futurestar og Wingman. Den gang bestod øvelsene av de vante grenene svømming og løping, pluss den noe mer utradisjonelle avslutningsøvelsen padling.
Denne sommeren vil Hodne triatlon endre løypeprofilen betraktelig, slik at den minner mest mulig om Norseman. Dette gjør at arrangørene skifter navn til Hodne ekstrem minitriatlon. Denne endringen, pluss en del reklame blant kjente og kjære har gjort til at årets deltakelse antageligvis vil fordobles (4 stk.)

Dette venter deltakerne
Svømming:
Elva Otra renner stille og forsiktig forbi basecampen til Hodne triatlon. I en liten forgreining av denne elva ligger Hodnekilen, eller bare Kilen blant de lokale.
Det er her svømmeøvelsen vil foregå. Starten vil gå på badebrygga til familien Abusland. Deltakerne må svømme innover Kilen, rundt badebrygga til hytteeieren innerst i Kilen og tilbake igjen. Dette utgjør en samlet distanse på ca. 930 meter. Vannet er stille og rolig og holder som regel behagelige 20+ i juli.

Starten på den seige stigningen - "Årstein sjå hestane"
Sykling:
Så venter sykkeletappen. Til å begynne med sykler deltakerne i småkupert terreng, noe som er svært karakteristisk for indre Agder. Etter 10.2 kilometer venter en lang og seig stigning på 10 kilometer. Aldri noen dramatiske serpentinsvinger eller høyfjell, men nok til å tappe krefter ut av tynne mosjonistlår. 

Den første av endeløse sletter mot slutten av syklingen
Etter stigningen er det liten tid til hvile. Nedstigningen begynner behagelig, men 5 km. av nedstingingen består av grusvei, noe som gjør at syklistene ikke kan slappe av. 

Til slutt venter en 6 km. lang tempoetappe inn mot mål med lange flate sletter. Her er det lett å gå på en smell hvis næringsinntaket ikke har vært korrekt i forkant. Til sammen blir dette 34.3 km med sykling.

Løping:
Løpeetappen foregår på grusveier i de indre skoger. Terrenget er lett og småkupert, men avsluttes med en bakke på 1.1 km med 132 høydemeter. Denne nye stigningen foregår langs det nyåpnede minikraftverket Lindåna kraft AS.  Dette er Hodne ekstrem minitriatlon sitt svar på Gaustadtoppen. Målgang på Hodne ekstrem minitriatlon heter ”Generalen”. Til sammen utgjør dette 4.7 km løping, men denne distansen kan økes med noen ekstra runder for de som skal forberede seg spesielt godt til Norseman. 
Arrangørene er spent på om vi kan få en sluttid på under to timer i den første starten på Hodne ekstrem minitriatlon.
Løpeterreng i idylliske omgivelser.
"Generalen" siste kneika, den bratteste





5 kommentarer:

  1. Ryktet sies at arrangøren, i ekte frivillighetsånd og triathlonidealisme, ikke vil kreve egenandel for deltakerne. Dette skaper grobunn for at kanskje flere personer kjenner sin besøkelsestid og blir med på denne herlige konkurransen? Mener personlig at sjølveste far i huset, senior Abusland, bør markere revir og lede ut av svømmingen...

    SvarSlett
  2. I tillegg er far fryktløs på sykkel i nedoverbakke. Skal ikke se bort fra at han holder tritt med mosjonistene til løpeetappen.

    SvarSlett
  3. Høres ut som en potensiell pallplassering før løping dette her. Lokalkjent og mulighet for å trene i konkurranseløypa bør jo og spille positivt inn for gardsmannen.
    Noen vil og ha det til at Hans Jr. vil legge seg i selen (les: speedoen) og trene seg opp til denne konkurransen i juli. Ola har jo som alle vet endelig begynt å bruke beinmusklene til noe vettugt (les: sykling) Kanskje han også vil være å finne på startstreken?
    Men ingenting av dette er bekreftet.

    SvarSlett
  4. Det er nok helt utelukket at senior Abusland stiler opp. Til det er magen for stor og pusten for kort.

    SvarSlett
  5. Rutine og livserfaring går foran BMI:-)
    + Arrangøren legger vel opp til en svært folkelig profil, hva gjelder stemning og ramme rundt?

    SvarSlett